GR | EN | DE | SR | BG | HE

Realty Κτηματοεπενδυτική Blog

Η Κτηματαγορά στην Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Η Κτηματαγορά στην Θεσσαλονίκη.

Με την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση από το 2009 , η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Τα οικόπεδα μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν πολύ λίγα γιατί δεν μπόρεσαν οι Δήμοι να κάνουν επεκτάσεις σχεδίου πόλεως.
Τα τελευταία δύο , τρία χρόνια ξεκίνησε μία ανοικοδόμηση μεγάλη, ειδικά μέσα στην πόλη και στην Θέρμη με αποτέλεσμα οι αντιπαροχές να φθάνουν στα ύψη ,όπως και οι πωλήσεις των κατοικιών στα επίπεδα τα προ κρίσης. Πιστεύω πως αν οι εργολάβοι ξεκινήσουν να αξιοποιούν τα υπόλοιπα προάστια και να ξεκινήσει πάλι η ανοικοδόμηση οι τιμές θα είναι σε λογικά πλαίσια και θα μπορούν οι περισσότεροι αγοραστές κατοικιών να αγοράζουν σε χαμηλότερες τιμές με καλύτερες ποιοτικά κατασκευές. Τα περισσότερα προάστια που υπήρχε ανοικοδόμηση, είναι σε μια απόσταση έως τα 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Τρίλοφος, το Πλαγιάρι, το Ν. Ρύσιο και τα άλλα χωριά στον ανατολικό τομέα έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν πολλές χιλιάδες οικογένειες γιατί είναι κοντά στην Θεσσαλονίκη, έχουν την αστική συγκοινωνία, τα σχολεία, το φυσικό αέριο, την άμεση πρόσβαση προς το αεροδρόμιο και την Χαλκιδική, τις αγορές τους , το κλίμα, και τις χαμηλές τιμές σε οικόπεδα, αγροτεμάχια και κατοικίες.
Είναι ευκαιρία οι περιφερειακοί Δήμοι να τελειώσουν τις επεκτάσεις σχεδίου πόλεως που είχαν ξεκινήσει και να επιτρέψουν τους ιδιώτες και τους κατασκευαστές να αξιοποιήσουν οικιστικά τα οικόπεδα τους προς όφελος των νέων νοικοκυριών και την ανάπτυξη των περιοχών.
Γρηγόρης Λιάντας , επίτιμος πρόεδρος ομοσπονδίας μεσιτών Ελλάδος.


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια.