GR | EN | DE | SR | BG | HE

Realty Κτηματοεπενδυτική Blog

Η κτηματαγορά του 2022

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η κτηματαγορά του 2022

Η Κτηματαγορά στην Ελλάδα από την αρχή του 2022 μέχρι και το τέλος είχε μια ανοδική πορεία ,σε  πωλήσεις διαμερισμάτων όλων των μεγεθών,γενικά σε όλες τις μεγάλες πόλεις και ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν Πανεπιστήμια.

Μεγάλη ζήτηση είχαν και τα οικόπεδα μέσα στις μεγάλες πόλεις και σε ορισμένα προάστια  πλησίον πόλεων, για αγορά και αντιπαροχή.

Οι εργολάβοι οικοδομών  ψάχνουν να βρουν οικόπεδα για να ανεγείρουν πολυκατοικία με διαμερίσματα , τα οποία πωλούνται από τα σχέδια και πριν παραδοθεί η πολυκατοικία τα έχουν πουλήσει όλα.

Επίσης συνεχίστηκε η ζήτηση μεγάλων κτιρίων στα κέντρα των πόλεων ειδικά Αθήνα και Θεσσαλονίκη από  ξένους και ντόπιους επενδυτές για κατασκευή γκαρσονιέρας  για υπεκμίσθωση.

Μεγάλη ζήτηση είχαν και οι  παραθαλάσσιες κατοικίες σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα από ξένους αγοραστές.

Έλλειψη κατοικιών για μίσθωση συνεχίζεται όλο το 2022  σε γκαρσονιέρα , αλλά και σε κατοικίες των 2δ και 3δ. Έτσι τα μισθώματα ανέβηκαν πολύ υψηλά , που οι μισθωτές να μην βρίσκουν το ανάλογο διαμέρισμα  για  να νοικιάσουν .

Πολλά καταστήματα παραμένουν κενά ενώ πληθώρα υπάρχουν για πώληση και ενοικίαση.

Πιστεύω ότι η κτηματαγορά θα κινηθεί και φέτος για όλο το 2023  όπως  και πέρυσι , αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα και διαμερίσματα  παλαιά , όπου οι ανακαινιστές τα ανακαινίζουν ριζικά  και κάποιοι τα επιπλώνουν και πωλούνται συνήθως για εκμετάλευση.

Γρηγόρης Λιάντας  επίτιμος Πρόεδρος ομοσπονδίας μεσιτών Ελλάδος.


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια.