GR | EN | DE | SR | BG | HE

Realty Κτηματοεπενδυτική Blog

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει το real estate 

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει το real estate 

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, 19:57

Άδ. Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει το real estate 

Στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων στην συνολική οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξή της, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ομιλία του στο 1ο Real Estate Conference. 

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον κλάδο του real estate και αυτό έχει αρχίσει, αλλά και θα συνεχίσει να γίνεται, με μία σειρά μέτρων, φορολογικού και όχι μόνο χαρακτήρα» τόνισε, κάνοντας επίσης αναφορά στην Golden Visa και τις δυνατότητες που αυτή μπορεί να προσφέρει ως σημαντικό εργαλείο για την τόνωση της αγοράς ακινήτων.

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την όλη πορεία του κλάδου, τονίζοντας πως από πλευράς κυβέρνησης έχει ήδη δρομολογηθεί ένα ισχυρό πλέγμα πολιτικής και συγκεκριμένων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην παρουσίασή του, ο κ. Ηλίας Λεκκός, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς, τόνισε ότι μετά από το 2018 ανοίγει ένας νέος κύκλος εξελίξεων στην αγορά ακινήτων, ο οποίος φαίνεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2027. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου περιμένουμε τον ρυθμό μεταβολής των ακινήτων να κορυφωθεί το 2020-2021 κοντά στο 8% και στη συνέχεια να επιβραδυνθεί στα επίπεδα του 3% προς το τέλος της περιόδου» σημείωσε.


 

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της QRA, Αλέξιος Κοτσιώρης, τόνισε πως η οικονομική ανάκαμψη δημιουργεί εμπιστοσύνη στους επενδυτές ακινήτων, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις στα επενδυτικά ακίνητα σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σημείωσε την υψηλή ζήτηση που υπάρχει για την αγορά μισθωμένων ακινήτων.


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια.