GR | EN | DE | SR | BG | HE

Realty Κτηματοεπενδυτική Blog

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Οι ενοικιαστές κατοικίας οι οποίοι απευθύνονται σε μεσιτικό γραφείο πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους υποδειχθεί  το σπίτι που ζητάνε και ότι πρέπει να πληρώσουν το μεσιτικό γραφείο για τις  υπηρεσίες που του προσφέρονται.

Αρχικά ενημερώνονται  στο μεσιτικό γραφείο για τις κατοικίες που θα τους υποδείξουν. Πηγαίνουν στα προτεινόμενα σπίτια με τον μεσίτη και τα  βλέπουν . Εκείνα που πρέπει να προσέξουν είναι αν τους παρέχεται πλήρης ασφάλεια, αν έχει την θέρμανση  και αν λειτουργεί κανονικά, αν έχει συγκοινωνία και σε τι  απόσταση είναι η στάση του λεωφορείου.

Ο ιδιοκτήτης έχει εκδώσει το ενεργειακό πιστοποιητικό , (η έκδοση γίνεται από ενεργειακό επιθεωρητή),  για να μπορεί να υπογράψει το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Στην δεύτερη φάση  υπογράφεται το μισθωτήριο συμβόλαιο στο μεσιτικό γραφείο, αναγράφονται οι όροι του συμβολαίου, το ποσό μίσθωσης και ο χρόνος μίσθωσης, έπειτα  δίδονται τα χρήματα στον ιδιοκτήτη, παραλαμβάνει τα κλειδιά της κατοικίας ο  ενοικιαστής, επίσης παραλαμβάνει  αντίγραφα της ΔΕΗ, ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ και ο ιδιοκτήτης  με τον λογιστή του συνήθως κάνει το ηλεκτρονικό συμβόλαιο και με την σειρά του ο ενοικιαστής κάνει την επιβεβαίωση του μισθωτηρίου ηλεκτρονικού συμβολαίου, και στο τέλος κάνει τις ανωτέρω  συνδέσεις στο όνομα του.


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια.