GR | EN | DE | SR | BG | HE

Realty Κτηματοεπενδυτική Blog

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

ΦΙΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ REALTY ΚΤΗΜΑΤΟΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ.

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρήθηκε το εξής φαινόμενο στην κτηματαγορά. Λιγότερα ακίνητα για πώληση και ενοικίαση, αλλά περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές και ενοικιαστές.

Αναρωτιέται κανείς απο τους ειδικούς  της κτηματαγοράς που θα πάει αυτό το φαινόμενο; 

Το τελευταίο εξάμηνο είδαμε και μία απότομη αύξηση τιμών και στις ενοικιάσεις , αλλά και στις πωλήσεις.

Η ερώτηση είναι ,τι  συνετέλεσε   στο να ανέβουν απότομα οι τιμές; Υπάρχει ευθύνη κάπου; Αυξήθηκαν τα υλικά για την οικοδομή; Αυξήθηκαν τα μεροκάματα των εργαζομένων;

Παρατηρήσαμε και το εξής φαινόμενο. Μεγάλη ζήτηση σε νεόδμητα διαμερίσματα, αλλά και μεγάλη ζήτηση σε ανακαινισμένα μικρά διαμερίσματα , ειδικά στις κοντινές περιοχές  με τα πανεπιστήμια.

Το καλοκαίρι αυτό φέτος είχε και μία έξαρση στην ενοικίαση  και στην ζήτηση για αγορά κατοικιών στις παραθαλάσσιες περιοχές στην Χαλκιδική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φέτος σε όλη την Χαλκιδική σπάνια άκουγες να μιλάνε Ελληνικά. Βέβαια και οι τιμές ήταν υψηλότερες απο τα προηγούμενα χρόνια.

Στο ερώτημα αν ακούνε παράπονα  οι κτηματομεσίτες απο τους πελάτες τους  ; Ναι διαμαρτύρονται συνήθως αυτοί που θέλουν να αγοράσουν διαμερίσματα έως και 100.000ε  και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Υπάρχει  δυστυχώς έλλειψη αυτών των σπιτιών στην κτηματαγορά, εν αντιθέσει με πέρισυ που βρίσκανε άνετα.

Γρηγόρης Λιάντας 

Επίτιμος Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μεσιτών  Ελλάδος.


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια.