GR | EN | DE | SR | BG | HE

Realty Κτηματοεπενδυτική Βόρεια Ελλάδα - Ελλάδα

Βόρεια Ελλάδα

Η Βόρεια Ελλάδα  επεκτείνεται από την Θεσσαλία και πάνω και πιάνει  την Μακεδονία, την Θράκη και τον Έβρο. Πρωτεύουσα είναι η Θεσσαλονίκη η οποία πλησιάζει  σε πληθυσμό τα δύο εκατομμύρια.

Διαθέτει τέσσερα αεροδρόμια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης. Τα μεγαλύτερα λιμάνια της είναι στην Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα και στην Αλεξανδρούπολη. Η Εγνατία οδός συνδέει όλη την Βόρεια Ελλάδα  με την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη και από τα λιμάνια της συνδέεται με όλα τα νησιά και τον Πειραιά.

Υπάρχουν πανεπιστήμια σε όλη την Βόρεια Ελλάδα ,αρχαιολογικοί χώροι, η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη, όπως και το Άγιον Όρος στην χερσόνησο της Χαλκιδικής.

Η οικοδομική ανάπτυξη  τα τελευταία χρόνια σε όλη την Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλη, παρόλο που έχει την μεγαλύτερη εκροή πληθυσμού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γής.

Υπάρχουν πολλές  όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές και οι επισκέπτες τους θερινούς μήνες  από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την  Αμερική είναι πάρα πολλοί. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στα παραθαλάσσια μέρη και στην ενδοχώρα , όπως και πολλές πίστες τον χειμώνα για σκι.

Χάρτης Βορείου Ελλάδος