GR | EN | DE | SR | BG | HE

Realty Κτηματοεπενδυτική Blog

ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Οι αγοραστές ακινήτων αφού πήρανε την τελική απόφαση για το ακίνητο που θέλουν να αγοράσουν, πρέπει να ψάξουν να βρούνε το κατάλληλο μεσιτικό γραφείο το οποίο διαθέτει τα ακίνητα που θέλουν. Επισκέπτονται το μεσιτικό γραφείο, μιλάνε με τον ίδιο τον μεσίτη, τον ενημερώνουν αναλυτικά  για το λόγο της  επίσκεψης τους και ενημερώνονται από τον μεσίτη για τα ακίνητα που διατίθενται  με τα δεδομένα της ζήτησης των.

Αφού κλείσει ο πρώτος κύκλος της ενημέρωσης πηγαίνουν επί τόπου και βλέπουν τα προτεινόμενα ακίνητα.Εκεί βλέπουν και ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες των ακινήτων και  τέλος  υπογράφουν την εντολή υπόδειξης  με όλα τα στοιχεία των υποδειχθέντων ακινήτων, την τιμή πώλησης και την μεσιτική αμοιβή  για κάθε ακίνητο, ως ειδική συμφωνηθείσα αμοιβή.

Εφόσον αποφασίσουν για την αγορά κάποιου ακινήτου, ο μεσίτης δίνει τον ολοκληρωμένο φάκελο του ακινήτου στον αγοραστή και αυτός τον δίνει στον νομικό του σύμβουλο και στον τεχνικό του σύμβουλο για την έρευνα  καθαρότητας που το προορίζει. Εφόσον παίρνει τα θετικά αποτελέσματα της έρευνας, δίνεται μια προκαταβολή στον μεσίτη η στον πωλητή και αρχίζει η προετοιμασία του συμβολαίου από τον συμβολαιογράφο.

Σε λίγες ημέρες υπογράφεται το συμβόλαιο  με τους όρους αγοράς του ακινήτου που συμφωνήθηκε στο μεσιτικό γραφείο, και τέλος μεταγράφεται στο υποθηκοφυλακείο  η  στο εθνικό κτηματολόγιο. Αντίγραφο του συμβολαίου παίρνουν και οι δύο πλευρές των συμβαλλομένων.


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια.